Visual Studio Code + Python + TensorFlow

Már egy korábbi projekthez is használtam a Visual Studio Code-ot, és nagyon megtetszett. Ami megfogott benne, az a könnyen kezelhetősége, és hogy rengeteg kiegészítő (extension) közül választhatunk, melyek hozzáadásával olyan állapot hozható lére, ami a mi projektünkhöz a legmegfelelőbb.

Nekem a Deep Learning-hez a Python programozási nyelvre és TensorFlow szoftverkönyvtárra lesz szükségem, ezért a VS Code-ban a következőket hajtottam végre a megfelelő működés érdekében. Mint ahogy említettem az extension hozzáadásával tudom elérni a nekem szükséges környezetet.

Python beüzemelése: https://code.visualstudio.com/docs/python/python-tutorial

  1. Hozzáadom Python extension-t a VS Code-hoz (https://marketplace.visualstudio.com/items?itemName=ms-python.python)
  2. Telepítem a Python megfelelő verzióját a hivatalos oldaláról (https://www.python.org/downloads/)
  3. Ellenőrzöm a pip package managert, ha kell frissítem a következő paranccsal: python -m pip install -U pip (pip már telepítve van, ha Python 2 >=2.7.9 vagy Python 3 >=3.4 verzióját töltjük le a hivatalos oldalról)

TensorFlow beüzemelése: https://github.com/Microsoft/vscode-tools-for-ai/blob/master/docs/tensorflow-local.md

  1. Futatjuk terminálban a következő parancsokat:

pip install tensorflow

pip install numpy scipy


+ Visual Studio Code Tools for AI (extension): (https://marketplace.visualstudio.com/items?itemName=ms-toolsai.vscode-ai#overview)

Hozzáadtam ezt az extension-t is a VS Code-hoz, ez magában fogalalja az TensorFlow-t is, tehát nem kell külön telepítenünk. Egyik nagyon hasznos része ennek a kiegészítőnek, hogy integrálva van az Azure Machine Leraning-gel, ez által keresni tudunk olyan minták között, amik TensorFlow-t használnak, viszont ehhez megfelelő Azure fiókra van szükségünk.

Leave a Reply