Calendar event helyett ScheduledToastNotification

Mivel Windows 8 alkalmazásban még nem férünk hozzá a naptárhoz, ezért naptári események helyett, időzített emlékeztetőket vehetünk fel, amelyek a felhasználó által kiválasztott időpontban aktiválódnak. Az időpont kiválasztását a Callisto bővítmény jövőben megjelenő DatePicker és TimePicker controlok segítségével tervezem megvalósítani.

Az emlékeztető előnye, hogy akkor is felugrik, ha az alkalmazás éppen nem fut, valamint beállítható hogy bizonyos időközönként ismételve megjelenjen az emlékeztető. Továbbá részletesen testre szabható a kinézete, akár képet is megjeleníthetünk a szöveg mellett.

Hátránya, hogy nem olyan átlátható mint a naptár. Ennek megoldására a felvett emlékeztetőket hozzáadom egy listához, és megjelenítem ItemGridView controlban, így átlátható, hogy mikor és milyen emlékeztetők fognak előugrani a jövőben, és az itt lévő emlékeztetőket akár ki is törölhetem.

Az emlékeztetőkkel egyidejűleg az alkalmazás csempéjére is beállíthatóak időzített változások, ekkor a csempén jelennek meg az emlékeztető információi, melynél szintén testre szabható a kinézet, ám itt a csempe méretétől függően több kinézetet is definiálnunk kell.

Egy fontos dolog, amit sajnos az msnd oldala is figyelmen kívül hagy: Az alkalmazásunk appmanifest beállításaiban a Toast Capable tulajdonságot állítsuk “Yes”-re, mert enélkül nem jelennek meg az emlékeztetők.

Leave a Reply