Sok szenvedés, kevés haladás Azure + WCF

Hello,

A mai napon még visszatértem az Sql Azure és a WCF kapcsolat felállításához.

Megpróbáltam meg csinálni, hogy telefonról lehessen regisztrálni majd bejelentkezni az adott adatokkal. Tehát a programom loginját szerettem volna megcsinálni. Több gondba is ütköztem és nem is sikerült a haladnom ezzel kapcsolatban.
Első problémám az volt, hogy a saját hibámból kifolyólag elfelejtettem az Sql szerver jelszavamat + felhasználó nevemet. El tartott egy darabig, mire megtaláltam, hol lehet megnézni egyáltalán a felhasználó nevet.
Ha esetleg más is beleszaladna ebbe a buta hiába, akkor egy tipp:
Kiválasztva egy adatbázist, jobb oldalt található egy Show Connection String gomb, amely az alábbi információval szolgál:

Server=tcp:jo9ac2ptj6.database.windows.net,1433;Database=parkoloor;User ID=szucsd@jo9ac2ptj6;Password={your_password_here};Trusted_Connection=False;Encrypt=True;Connection Timeout=30;

Innen legalább a felhasználó nevet meg lehet tudni, szerencsére a jelszót műr innen tudtam.
Szerencsére a tábla kreálás, gyorsan és zökkenőmentesen ment query alapján. Egy észrevétel viszont, hogy amíg a varázslóból készített tábla, egyből megjelenik a baloldali felsorolásban, addig ha query-vel készítjük el, nem fog a varázsló által készítettek között megjelenni, csak később. Ez egy kicsit megzavart, de szerencsére ha újrafuttatjuk a queryt, akkor közli velünk, hogy már létezik az a tábla amit létre akartunk hozni.

Majd nekiálltam az Azure Projectnek VS-ben. Refactoringot használva átnevezgettem a project neveket.
A következő nehézségbe, akkor futottam bele, amikor az ADO .NET Entity Data Model -t szerettem volna elkészíteni a projectemhez. A már meglévő táblám alapján szerettem volna elkészíteni ezt a Data Modelt. Azonban, kitöltve a szerver kapcsolódási adatokat egy hibába futottam bele. Érdekes módon a Test Connection hibátlanul működött, tudtam válogatni az adatbázisaim között, viszont ha tovább szerettem volna lépni, akkor az alábbi error fogadott:

failed to retrieve data for this request. unknown property primaryfilepath 

Gyorsan próbáltam keresni valami megoldást de nem találtam egyenlőre. Legközelebb még a héten, ezt meg szeretném oldani, hiszen ez egy elég fontos része a dolgozatomnak. Remélhetőleg gyorsan találok rá valami megoldást.

Legközelebbi cél, hogy a reg/logint működésre bírjam és a WP7 funkciókat szépen implementáljam. Köztük a fénykép készítést, gps logolást, interface kialakítása, adatküldés és tárolás azureban.

Üdv.

Dávid

 

Leave a Reply