Az Anaconda használata

Ha megismerkedtünk a Python nyelvvel, illetve a Pycharm-al akkor érdemes egy modul(függvénykönyvtár) kezelővel is megismerkedni, mivel ha mesterséges intellegenciával szeretnénk foglalkozni, sok különböző modulra lesz szükségünk, ezt ugyan a Pycharm-ban is megtehetnénk, a Settings -> Project <Project name> -> Project Interpreter menüpont alatt lehet egyenként behúzgálni modulokat, viszont többször problémába ütközhetünk, ha így importáljuk a szükséges modulokat. Erre én az Anaconda-t választottam, mivel ezzel könnyű virtuális környezetet építeni a Python nyelvhez, amellyel egyszerű és kényelmes modulokat kezelni. Windows-on, Linux-on és MacOS-en egyaránt elérhető.

Telepítés után meg is kezdhetjük a nekünk szükséges modulok összeválogatását. Ehhez akár az Anaconda Navigator-t is tudjuk használni. Először egy virtuális környezetet kell létrehoznunk, amit az Enviroments menüpont alatt tudunk megtenni, itt alul a Create gombra kattintva kapunk egy kis ablakot, ahol a virtuális környezet nevét kell megadni, valamint kiválasztani a nyelvet, és a megfelelő verziót. Ezután felül kiválasztjuk a Not Installed lehetőséget a legördülő listából, és a kereső dobozba írva importálhatjuk a különböző modulokat az általunk létrehozott környezetünkbe. Anaconda

Végül Pycharm-ban új projekt létrehozásánál az Existing interpreter-t kell kiválasztani, majd itt megkeresni az általunk létrehozott környezet fordítóját.

Leave a Reply